Eşti aici

Schimbarea Furnizorului de Gaze Naturale

Etapele schimbarii furnizorului

“O nouă relaţie de business poate fi şi o soluţie simplă, nu trebuie să devină o nouă problemă de afaceri” - Managing Partener NextEnergy Distribution

  • Transmiterea ofertei NEXT ENERGY DISTRIBUTION, in maxim 5 zile lucratoare de la primirea formularului de  analiza precontractuala completat, deoarece operativitatea contează pentru noul nostru business
  • Agrearea ofertei NEXT ENERGY DISTRIBUTION;
  • Negocierea contractului de furnizare gaze naturale;
  • Semnarea contractului de gaze naturale cu Next Energy Distribution;
  • Transmiterea notificarii privind rezilierea contractului cu actualul furnizor, cu minim 21 de zile inainte de data propusa pentru schimbare;
  • Intrarea in vigoare a contractului semnat cu Next Energy Distribution  privind furnizarea gazelor naturale catre punctul de consum.

NEXT ENERGY DISTRIBUTION va asista consumatorul pe toata perioada derularii procedurii de schimbare a furnizorului deoarece relaţia cu clientul contează.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale NU implica costuri din partea consumatorului. Este nevoiede doar puţină atenţie pentru a descoperi o sursă de profit nefructificată.

 

Furnizorul este persoana juridica titulara a licentei de furnizare emisa de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale , care desfasoara activitatea de vanzare – cumparare a gazelor naturale.

In baza licentei de furnizare , acesta poate vinde gaze naturale oricarui consumator eligibil, indiferent de locul in care acesta isi desfasoara activitatea (in care este amplasat locul de consum).

  • Pentru schimbarea furnizorului de gaze naturale trebuie sa parcurgeti in principal urmatoarele etape : Incheiati cu noul furnizor contractul de furnizare a gazelor naturale care va intra in vigoare la o data ulterioara , determinata in functie de posibilitatea dvs.
  •  Notificati furnizorului actual intentia dvs., denuntarea unilaterala a contractului incheiat cu acesta, incepand cu data la care intra in vigoare contractul incheiat cu noul furnizor Faceti aceasta notificare, respectand termenul de notificare prevazut in contractul in care sunteti parte, incheiat cu actualul furnizor.
  •  Asigurati-va ca v-ati indeplinit toate obligatiile de plata fata de actualul furnizor, pana la momentul in care denuntarea unilaterala devine efectiva.
  •  Solicitati atat actualului furnizor, cat si noului furnizor determinarea indexului contorului in ziua in care se produce schimbarea furnizorului , asigurandu-va astfel ca nu vor exista neintelegeri cu privire la cantitatile cuprinse in ultima factura emisa de actualul furnizor, respectiv prima factura emisa de noul furnizor.

În cazul în care vrei să renunți la procesul de schimbare furnizor, nu îți limităm acest drept, o poți face în termen de maxim 14 zile de la data inițierii procesului de schimbare furnizor cu o solicitare de anulare a schimbării de furnizor.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final se face în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 234/2019, fiind un proces gratuit ce nu presupune modificări de ordin tehnic.